Országos műanyag pályás síverseny

Kezdőlap » Beszámolók » Országos műanyag pályás síverseny

Közzététel dátuma: 2017-12-17.

Molnár Sándor sí szakágvezető:

“Az időjárás ezen a szombaton az autóban utazva kiválónak nézett ki. Ahogy kiszálltunk a kocsikból a pályán nagyon hideg szél fújt így az összes ruhát felvettük hogy ne fázzunk. A pálya tűzése már 9 órától elkezdődött, a műanyag pályán rövid stanglikat használtunk míg a kapukat piros és kék bójával jelöltük meg.

A pálya hossza és meredeksége megengedte, hogy többféle távolságú stanglik között haladjanak a sportolók. A versenyre 3 fő nem érkezett meg. Szanyi Pertra, Árok Csaba és Szvetnyik Viktor. Mindegyik versenyző betegségre hivatkozott. Rajtuk kívül megjelent 8 sportoló akik közül 3 fő kezdő míg 5 fő középhaladó szinten űzi ezt a sportágat.

A verseny 11 órakor kezdődött de előtte mindenki gyakorolhatta a műanyagon siklást. A csapatban a 3-5 gyakorló csúszás után mindenki megkezdhette a 3 futamból álló versenyt.

Az első feladat: szlalomozás a kapuk között volt, a második pedig egy nehezített feladat, amiben egy labdát kellett beletenni egy autó gumiba a versenyzőknek. A harmadik feladatban már 2 labdát kellet elhelyezni egy-egy kihelyezett autógumiba.

A versenyre ellátogattak a helyi síiskola növendékei is és a kis nebulók együtt csúsztak a Speciális Olimpia Szövetség sportolóival.

A hideg erős szél miatt egy rövid teaszünet után megtartottuk az eredményhirdetést.

A verseny jegyzőkönyve a csatolt file-ban olvasható: 2017. 12.09. országos műanyag pályás síverseny jegyzőkönyv

Vélemény, hozzászólás?