I. Országos Kölyök Sportoló Nap a Csalogányban

Kezdőlap » Beszámolók » I. Országos Kölyök Sportoló Nap a Csalogányban

Közzététel dátuma: 2017-12-10.

Sikeres sportnapot rendeztünk december 8-án a budapesti intézmény tornatermében.  Az eseményen bemutatkoztak az ország különböző pontjairól érkezett (2-7 esztendős) Kölyök Sportolók, nemzetközi programkoordinátorok, sztárvendégek és a Mikulás is tiszteletét tette.

Emellett ünnepélyes keretek között megnyitottuk a „A Teljes Élet Titka„ című fotókiállítást, amely Kovács András fotográfus képeit tartalmazza. Lengyel Lajos elnök úr köszöntötte az egybegyűlteket és indította útjára a napot. Megtisztelte részvételével a rendezvényt Németh Csaba MSOSZ elnökségi tag, korábbi sportoló, Hammerné Gusztics Magdolna elnökségi tag, Családi Program vezető és Hammer Ádám Világjátékok-érmes speciális olimpikon.

Ebben a tanévben csatlakozott a Kölyök Sportoló Programhoz a Dió EGYMI, a kis sportolókat és felkészítőiket egy kis ajándékcsomag várta, amivel még színesebbé tehetik eszközeiket.

A Csalogány is csatlakozott a Speciális Olimpia Egyesített Fitnesz Programjához, amelynek vezetője Kállai Ildikó fitnesz világbajnok. A csatlakozástól számítva rendszeresen edzenek Kozma Zsuzsával. Zsuzsa egy játékos, zenés bemelegítéssel készült a gyermekeknek. A közös tornát Sárközi Anita koncertjével vezették le. Az Emerton, valamint Interpop Fesztivál díjas művésznő mintegy 20 esztendeje pártfogója az MSOSZ-nek és egyik kedvelt előadója a speciális olimpikonoknak. A rögtönzött koncert után következhetett a várva várt sportprogram. A kicsik kipróbálhatták magukat az akadálypályákon, minden állomáson önkéntesek és kollégák várták őket. A Kölyök Sportolók élvezettel és lelkesen teljesítették a feladatokat. Levezetésképpen a szervezők egy mini-kosár bemutatóval is készültek, Arminas Vereika főszereplésével.

Az eseményen készült fotók ide kattintva érhetőek el.

Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy helyet adhatott az Európa/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség (SOEE) Kölyök Sportoló konferenciájának. A tanácskozás programjában, december 7-én elméleti képzések szerepeltek a budapesti Acquincum Hotelben, majd a zárónapon gyakorlati bemutatókat nézhettek meg a résztvevők, egybekötve az I. Országos Kölyök Sportoló Nappal. A workshopon a magyar résztvevők mellett észt, brit, görög, litván, máltai, lengyel, portugál, szlovák, szlovén, horvát, albán, török és moldáv Kölyök Sportoló Program koordinátorok is megjelentek. Végezetük köszönjük Dr. Kántor Gézáné intézményvezető asszonynak, Lentner Nóra Kölyök Sportoló Program koordinátának, Wiesnerné Oravecz Évának, Tóth Tiborné Balla Juditnak, Werni Gábornak, valamint a Csalogány intézmény tanulóinak és tanárainak odaadó munkáját és közreműködését.

 

Vélemény, hozzászólás?