Olimpiai bronzérmestől tanulhattak judósaink!

Kezdőlap » Hírek » Olimpiai bronzérmestől tanulhattak judósaink!

Közzététel dátuma: 2017-11-05.

Arany fokozatú díjban részesült Juhász József és Tarr Mihály a hétvégi versenyen.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Pestszentlőrinc-Kassa SE közös őszi országos versenye ismét sok indulóval, izgalmas küzdelmekkel és jó hangulatban telt. Kállai Ildikó fitnesz világbajnok mozgatta meg a sportolókat egy lendületes, zenés tornával, majd Baby Gabi lépett színre és néhány dal eléneklésével megadta az alaphangulatot. Az ünnepélyes megnyitón Dr. Lévai István Zoltán, a XVIII. kerület alpolgármestere és Lengyel Lajos MSOSZ elnök köszöntötte a mezőnyt, majd díjak átadására került sor.

Több évtizedes, eredményes sportszakmai munkájuk elismeréseképpen a Magyar Judo Szövetség a „Magyar Judóért” arany fokozatú kitüntetéssel ismerte el Juhász József  MSOSZ szakágvezetőt, valamint Tarr Mihály ózdi edzőt. A díjakat a Magyar Judo Szövetség elnökségi tagja, Horvay Sándor adta át a két kiváló szakembernek.

A hétvégi Kassa utcai esemény fénypontjaként Csernoviczki Éva is tatamira lépett. Az olimpiai bronzérmes sportoló Váczi Alexandra speciális olimpikonnal, Eb-ezüstérmessel néhány látványos fogást és dobástechnikát is prezentált az érdeklődőknek. A kicsik árgus szemekkel figyelték a mozdulatokat. Éva elmondta, hogy nagy örömmel érkezett a versenyre és büszke arra, hogy részese lehetett ennek a látványos integrált bemutatónak, amely után a versenyen remek földharcoknak és dobásoknak lehettünk szemtanúi. Egy biztos, judósaink felkészülése jó ütemben halad előre Abu Dhabi felé.

A sportág 2005-ben került be a nemzetközi Speciális Olimpia versenyrendszerébe, azóta minden világversenyen- egy 5. hely kivételével-kizárólag dobogón végeztek versenyzőink.  2015-ben, a Los Angeles-i Nyári Világjátékokról 1 arany és 2 ezüstéremmel érkeztek haza judósaink. Legközelebb, 2019 márciusában, Abu Dhabiban szerepelhetnek hasonlóan eredményesen, akkor rendezik meg ugyanis a következő Nyári Speciális Olimpiát.

Szőke Viktória

kommunikációs igazgató

Vélemény, hozzászólás?