A Teljes Élet Titka Szolnokon is!

Kezdőlap » Hírek » A Teljes Élet Titka Szolnokon is!

Közzététel dátuma: 2017-11-15.

Fotókiállítás nyílt a speciális olimpikonok fejthetetlen pillanataiból!

November 11-én ünnepélyes keretek között megnyílt a szolnoki Zöld Ház Hild-termében Kovács András fotográfus kiállítása, aki szövetségünk sporteseményein készíti fotóit.  A 25 képből álló válogatás a sportolók felejthetetlen pillanatait mutatja be. A tárlat „A Teljes Élet Titka” címet kapta.

Kovács András a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sporteseményein készít sport, portré és művészi kategóriájú fotókat, videókat. Célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő emberek sportteljesítményét, érzéseit, fejlődését bemutatva, az emberek negatív előítéleteit eloszlassa, és így a Speciális Olimpia sportolóit egyenrangú emberekként láthassák embertársaink. Úgy, ahogy őt magát is átformálta a velük való kapcsolat során.

András úgy tarja, hogy rendkívülivé a Speciális Olimpiát szellemisége teszi, amely néhány szóval így jellemezhető: képesség, öröm, bátorság és részvétel – ami mindenkit megérint, aki csak kapcsolatba kerül ezzel a mozgalommal, és mindezt te magad is megtapasztalhatod sportolóként, önkéntesként, barátként vagy akár csak nézőként is.

A megnyitón ünnepi beszédet mondott Lengyel Lajos MSOSZ elnök és Rehó János, a szolnoki önkormányzat képviselője. Tiszteletét tette még a rendezvényen Kállai Ildikó fitnesz világbajnok, az MSOSZ Fitnesz Programjának a vezetője, a Parasportpress Klub mozgássérült tagjai és a szolnoki Liget Otthon lakói, akik közül többen speciális olimpikonok, és már remek eredményeket értek el hazai, valamint nemzetközi versenyeken is.

A megnyitót több produkció is színesítette. A bowlingosként Világjátékok érmes Kiss Anikó, Aranyosi Ervin: Fogyatékkal élő társaink című költeményét mondta el, az Európa Játékok győztes magasugró, Tóth László pedig zsonglőrködött.

Baby Gabi egy kisebb koncerttel adott jó hangulatot az események. Az énekesnő hosszú évek óta rendszeres fellépője a Speciális Olimpia mozgalom rendezvényeinek.

A kiállítás a Parasport Jövőjéért Alapítvány, a MSOSZ és szolnoki a Hild Viktor Könyvtár közös szervezésében valósult meg. A tárlat egészen november 28-ig látogatható ingyenesen Szolnokon a Hild Viktor Könyvtárban.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek az alábbi galériában is:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.179170609333931.1073741870.151621178755541&type=1&l=25bca80df5

Kovács András a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség fotósának kiállítása

Közzétette: Hild Viktor Könyvtár – 2017. november 13.

Szöveg: Zana Anita és Szőke Viktória

Vélemény, hozzászólás?