35 ország, 19 ezer játékos, 250 esemény!

Kezdőlap » Kiemelt » 35 ország, 19 ezer játékos, 250 esemény!

Közzététel dátuma: 2017-11-27.

Európai Kosárlabda Hét már 14. alkalommal, Dikembe Mutombo támogatásával!

Ebben az évben november 24-től december 3-ig tart a sportág kiemelt heti sorozata. Hazánkban december 2-án és 3-án, a pécsi országos bajnokságon szánunk kiemelt szerepet az eseménynek.

Integrált mérkőzést játszik csapatunk a Ciszterci gimnázium tanulóival, és találkozót szervezünk a pécsi NB I-es játékosokkal.

Az Európai Kosárlabda Szövetség által támogatott társadalmi és sportprogram célja az, hogy kontinens-szerte bővítse az értelmi fogyatékossággal élő felnőttek és gyermekek számára kínált lehetőségeket. Az idei esemény középpontjában a mini-kosárlabda, a 3×3-as verseny, valamint az egyesített kosárlabda áll, amely tovább erősítheti az integrációt.

Az idei kosárlabda hetet 25 nemzeti szövetség és 60 szakmai klub támogatja, Európa szerte. Első cél, hogy 2020-ig az európai kosárlabdázók száma elérje a 70 000-et. A második cél az ifjúsági és női játékosok számának növelése az elkövetkező négy évben. Jelenleg közel 59 000 speciális olimpikon kosárlabdázó játszik a csarnokokban, akik közül 19 ezer fő női játékos. Közel 3000 edző támogatja a csapatokat.

A hét eseményeit támogató nemzetközi nagykövet, az NBA legenda, Dikembe Mutombo tiszteletét és elismerését fejezte ki a játékosoknak és a szervezőknek az erőfeszítésekért.

A korábbi New York Knicks játékos üzenete a következő: ” Ez az esemény a kosárlabda erejének ünnepe. Annak megállapítása, hogy mindenkinek joga van ugyanazon a pályán játszani. Ők az elfogadás bajnokai. Büszke vagyok, hogy támogathatom őket. Mindannyian együtt játsszunk, különbségek nélkül.”

Kosarlabda Pecs meghivo

Vélemény, hozzászólás?