Szolnokon gyűltek össze a speciális olimpikon asztaliteniszezők – Interjú Dobi Zoltánnal

Kezdőlap » Asztalitenisz » Szolnokon gyűltek össze a speciális olimpikon asztaliteniszezők – Interjú Dobi Zoltánnal

Közzététel dátuma: 2017-10-06.

A nagy hagyományokkal rendelkező asztalitenisz versenynek, az immár huszonkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Mohos Kupának ezúttal Szolnok adott otthont.

A verseny fővédnöke Dr. Sávolt-Szabó Tünde sportért felelős államtitkár volt. Az országos verseny már a 2019-es Speciális Olimpia Nyári Világjátékok felmérő versenyéül is szolgált. Dobi Zoltán, az MSOSZ asztalitenisz szakágvezetője elégedett volt a sportolók teljesítményével, és úgy vélte nagy küzdelem lesz a Világjátékokra utazó csapatba kerülésre a versenyzők között.

Zana Anita: Ez az asztalitenisz torna már nagy hagyományokkal rendelkezik. Honnan ered a neve?

Dobi Zoltán: Közel három évtizeddel ezelőtt Putnokon, a Mohos tó partján rendezték az első ilyen asztalitenisz versenyt, és ezért lett a neve Mohos Kupa. A hosszú évek során több helyszíne is volt versenynek, idén először pedig Szolnok adott otthont a speciális olimpikonok országos bajnokságának.

ZA: Ezúttal Szolnok milyen helyszínnek bizonyult?

DZ: A csapatok visszajelzése alapján is nagyon jó helyszínek bizonyult a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum. A szállás és az étkezési is közel volt a verseny helyszínéhez. A szabadidőben lehetett bowlingozni is.

ZA: Mit érdemes tudni a versenyről?

DZ: Összesen hetvennégy versenyző küzdött meg az érmekért és a helyezésekért, egyéniben, párosban és vegyes párosban. Izgalmas meccsek voltak az asztaloknál. Ez a megmérettetés már egy felmérő verseny volt a 2019-es Világjátékok előtt. Úgy gondolom nagy küzdelem lesz a versenyzők között abban a tekintetben, hogy végül ki utazhat a Speciális Olimpia Nyár Világjátékaira majd.

ZA: Úgy tudom, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetség is támogatta a versenyt. Ez miben állt?

DZ: A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Asztalitenisz Szövetség már évek óta egy együttműködési megállapodás keretében dolgozik együtt. A Mohos Kupa kapcsán a Magyar Asztalitenisz Szövetség biztosította a versenyhez a bírókat, néhány technikai eszközt, valamint a versenyzők útiköltségéhez is hozzájárult bizonyos mértékben. Ezúton is köszönet illeti az Magyar Asztalitenisz Szövetséget ezért.

ZA: Milyen verseny vár legközelebb a speciális olimpikon asztaliteniszezőkre?

DZ: Legközelebb november 4-én, Diósjenőn lesz egy regionális asztalitenisz versenyünk, ott is számítok legalább ötven – hatvan versenyzőre, az elmúlt években a diósjenői viadal is egyre népszerűbb.

 

Szerző (forrás): Zana Anita

mindenamisport.com

Mohos Kupa, Szolnok

Vélemény, hozzászólás?