Szautner Mihályt díjazták!

Kezdőlap » Atlétika » Szautner Mihályt díjazták!

Közzététel dátuma: 2017-09-17.

Az MSOSZ atlétika szakágvezetője, elnökségi tag, pápai gyógypedagógus vehette át a Fogyatékosok Diáksportjáért Díj bronz elismerését.

A díjat a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) negyedik tanévnyitó ünnepségén adtak át. Gratulálunk Szautner Mihálynak a bronz díjhoz!

A sport sokat segít az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációjában, s egyúttal kitörési lehetőséget is biztosít nekik. Szautner Mihály mindennap tesz azért, hogy diákjai örömüket leljék a mozgásban, a tehetségesek pedig világversenyeken is kiteljesedjenek. A szakember már 37 esztendeje dolgozik Pápán. 1985 óta  foglalkozik sporttal: elsősorban atlétikával, de a pápai kézilabda és labdarúgás közegében is otthonosan mozog. 2000 óta tartozik az MSOSZ-hez, egy nagykanizsai válogatóversenyen kedvelte meg egy életre szólóan a Speciális Olimpiát. Leginkább a divízió-elmélet tetszett meg neki. Hogy ebben a szisztémában meg lehet teremteni a versenyzők állapotának megfelelő körülmények között a siker és győzelem esélyét. Válogatott atléta tanítványai a 2015-ös Los Angeles-i SO Nyári Világjátékokon összesen 8 érmet szereztek. A szakág most már a 2019-es Abu Dhabi Világjátékokra készül nagy erőbedobással, Szautner Mihály szakmai irányításával.

Vélemény, hozzászólás?