Középpontban a kerékpár!

Kezdőlap » Beszámolók » Középpontban a kerékpár!

Közzététel dátuma: 2017-09-18.

A kétnapos országos kerékpár verseny a Napsugár Sportegyesület, valamint a Pest Megyei Kőris Egyesített Szociális Intézmény közös szervezésében valósult meg.

A verseny helyszíne a nagykőrösi Gátőrházi Lovastanya volt, mely biztosította a kellemes hangulatot és a sportolóknak a versenyszámok közötti pihenés lehetőségét. A versenyt Benke Zoltán, a Pest Megyei Kőris Egyesített Szociális Intézmény igazgatója nyitotta meg, majd egy rövid karate bemutatót tekinthettek meg Ábrahám Edit és a Harcosok Klubja előadásában, ezek után Szabó Attila az MSOSZ kerékpár szakágvezetője köszöntötte a versenyzőket és tartott egy rövid technikai tájékoztatót.

A két napos megmérettetésen összesen 7 sportegyesület, 34 kerékpárosa vett részt. A versenyzők között indult több világ és Európa-bajnok is: Varga Mónika a Horizont SE versenyzője, Fülep Zoltán a „Küzdj bátran!” SE versenyzője, Kovács Dániel a Napsugár SE versenyzője, Szegfű Attila a Napsugár Sportegyesület versenyzője, és még sorolhatnánk.   Ez a két nap a kerékpár körül forgott. Pénteken az 500 m, 1000 m divízió és az 5 km, valamint a 10 km-es távok lekerekezésén volt a sor, szombatra már csak az 500 m és az 1000 m döntői maradtak. Az önkéntesek Pest Megyei Kőris Egyesített Szociális Intézmény dolgozói közül érkeztek, akik folyamatosan segítették a csapatokat. A két nap hangulata nagyon jó volt, szép időben telt, kellemes helyszínen! Köszönet jár a Magyar Speciális Olimpia Szövetség támogatásának, a Pest Megyei Kőris Egyesített Szociális Intézmény dolgozóinak az önkéntes munkájukért, a Gátőrházi Lovastanyának a verseny befogadásáért és a Napsugár Sportegyesületnek, hogy ismét nagyszerű versenyt rendeztek!

 

Szöveg: Vida Katalin (Nagykőrös)

Kép: Kovács András

 

Országos kerékpár verseny

Vélemény, hozzászólás?