A vizes vb bűvöletében – Interjú a speciális olimpikon úszók szakágvezetőjével

Kezdőlap » Hírek » A vizes vb bűvöletében – Interjú a speciális olimpikon úszók szakágvezetőjével

Közzététel dátuma: 2017-08-07.

Ötven darab jegyet ajánlott fel a 17. FINA világbajnokságra a Nikon cég a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) számára hogy a speciális olimpikon sportolók is  személyesen is részesei lehessenek a hazai rendezésű világeseménynek. A jegyek a műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás és úszás eseményeire szóltak.

A nagy szurkolás és élmények után Wiesnerné Oravecz Évát, az MSOSZ úszás szakágvezetőjét  kérdeztük, íme.

Zana Anita: A speciális olimpikon sportolók is kaptak jegyeket a Vizes vb eseményeire.

Oravecz Éva: Igen, ez valóban így van, a Nikon cég felajánlása jóvoltából ötven darab jegyet kapott az MSOSZ a vizes vb eseményeire. Köszönjük szépen! Hatalmas élmény volt.

Zana Anita: Milyen eseményre szóltak a jegyek?

Oravecz Éva: Ezek a jegyek minden eseményt felöleltek, hiszen láthattunk műugrást, szinkronúszást, nyílt vízi úszást és medencés úszást is.

Zana Anita: Hány speciális olimpikon szurkolhatott a vb helyszínein, versenyein?

Oravecz Éva: Minden eseményre próbáltunk más-más sportolót elvinni, sajnos több sportolónk van, mint ahány jegyünk volt, de így is felejthetetlen élmény volt számukra. Egy két versenyző sajnos a családi nyaralásuk miatt maradt le, de volt olyan szerencsénk, hogy a nyílt vízi úszás idején pont Zánkafürdőn táboroztunk harminc sportolóval, így nyolc szerencsés gyerekkel átutaztunk. A kiválasztás nem volt egyszerű inkább csak azt néztük ki úszik, és egyébként szeretné-e megnézni a versenyt.

Zana Anita: Nagyon nagy élmény lehetett. Számodra melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatai a vb-nek?

Oravecz Éva: Az élményt sokáig nem felejtik el és azóta láttam, már sok gyerekünk ki tudott még menni a szüleivel egy két helyszínre. Nekem is sok új élményt hozott, nagyon kíváncsi voltam a nyílt vízre és hát láttam Cseh Lacit és Kenderesi Tamást úszni, egészen más élmény a helyszínen. Köszönöm a lehetőséget!

 

Szerző (forrás): Zana Anita

mindenamisport.com

Kép forrása: fina-budapest2017.com

Vélemény, hozzászólás?