A Kelet Varázsa

Kezdőlap » Abu Dhabi 2019 » A Kelet Varázsa

Közzététel dátuma: 2017-08-07.

Másfél év múlva, 2019 márciusában Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa ad majd otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának.

” Abu Dhabi kitárja a karját, meghívja a világot, hogy jöjjön össze, ünnepelje a sportot és bebizonyítsa, a határvonalak elmosódnak, a befogadás pedig egyértelmű. Nagyon örülünk, hogy a közel-keleti térség színpadán első alkalommal rendezhetjük meg 4 évente sorra kerülő globális multi sporteseményünket.”- nyilatkozta Timothy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elnöke.

Abu Dhabi a hét emírségből álló Egyesült Arab Emírségek nevű ország egyike. Az ország területének csaknem 87 százalékát dominálja. Központja, Abu Dhabi város az ország fővárosa. Sokkal gazdagabb, mint az ország többi hat emírsége. Abu Dhabinak kb. 2,5 millió lakosa van. A kőolaj-kitermelésből befolyó jövedelemnek köszönhetően az 1966-ban még csak 20 ezres lakosú városkából a 20. század utolsó negyedében kiépült a ma ismert, korszerű infrastruktúrájú város a térség egyik ipari-gazdasági központja, saját nemzetközi repülőtérrel.

Ide érkezik majd a mintegy 170 ország résztvevői mellett a magyar csapat is. Sportolóink 14 sportágban képviselik színeinket. A felkészülés már elkezdődött, a válogatóversenyek 2018-ban zajlanak, de már most szeptembertől is a Nyári Világjátékok jegyében rendezik a hazai versenyek többségét.

Élénken élnek még bennünk a legutóbbi, 2015-ös Los Angeles-i Nyári Világjátékok emlékei, a 82 db magyar érem. Hasonló sikereket kívánunk minden magyar sportolónak, edzőnek.

 

Szöveg: Szőke Viktória

 

Vélemény, hozzászólás?