Remek eredmények az atlétikapályáról

Kezdőlap » Atlétika » Remek eredmények az atlétikapályáról

Közzététel dátuma: 2017-07-03.

Közel kétszáz versenyző indult az országos atlétikaversenyen a fővárosban.  A kétnapos budapesti viadalon a kiváló eredmények sem maradtak el főleg a sprint futószámokban, a magasugrásban és a távolugrásban – tudtuk meg az MSOSZ atlétika szakágvezetőjétől a seregszemlét követően. Szautner Mihállyal nemcsak a versenyszámokról beszélgettünk.

Zana Anita: Ezen a versenyen általában mindig sok versenyző áll rajthoz. Ha jól tudom ez most sem volt másként.

Szautner Mihály: Valóban, szerencsére idén is sokan voltunk. Tizenhat tagszervezet közel kétszáz sportolója mérte össze tudását az országos seregszemlénken. Örömteli, hogy tizenkét nyíregyházi kölyöksportoló is eljött a versenyre, remek fogadtatásban részesültek, nagy tapsot kaptak. A program nyíregyházi résztvevői sportszer csomagot vehettek át.

ZA: A verseny előtt a fitneszvilágbajnok, Kállai Ildikó tartott bemelegítést. Őt hogyan fogadták az indulók?

SZM: Remek hangulatban zajlott a bemelegítés. Kállai Ildikó évek óta elkötelezett a Speciális Olimpia irányában. Nagy kedvence a sportolóinknak. Ahogy ő mondta, legalább kétszáz puszit kapott a speciális olimpikonjainktól ezen a rendezvényen.

ZA: Úgy tudom, hogy a MAFC pályája új versenyhelyszín a speciális olimpikonok számára.

SZM: Igen, a többi pálya átépítése miatt kellett másik helyet keresnünk Budapesten, de remekül sikerült a választás, a MAFC munkatársai is segítőkészek voltak a verseny során. Köszönjük nekik ezúton is a segítséget!

ZA: Az eredményeket hogyan értékeli?

SZM: Már a 2019-es Nyári Világjátékok tükrében is remekül állunk, bizakodva nézhetünk a jövő elé. Úgy vélem, hogy a sprint futószámokban és a távolugrásban, valamint a magasugrásban születtek kiemelkedő eredmények.

 

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.com

 

Vélemény, hozzászólás?