Büszkeség a sportnagyköveti cím – Interjú Kurucz Tamással

Kezdőlap » Hírek » Büszkeség a sportnagyköveti cím – Interjú Kurucz Tamással

Közzététel dátuma: 2017-07-13.

 Két speciális olimpikon, köztük Kurucz Tamás hófutó is bekerült az UNIQA biztosító idei sportnagykövetei közé.

A kőszegi fiatalember nem csak egyféle sportot űz, a hófutásban viszont komoly eredményeket tudhat magáénak és hosszú távú tervei vannak vele.

Nagyköveti címről, eredményeiről és terveiről magát a Speciális Olimpia bajnokát, Kurucz Tamást kérdeztük.

Zana Anita: Hogyan és mikor kezdtél el sportolni?

Kurucz Tamás: Öt éve kerültem gyermekotthonba, azóta sportolok aktívan a Kőszeg-Wink PSC-ben. Több sportágat is kipróbáltam, a padlóhokit, a kosárlabdát és az úszást, amelyet a hófutás mellett is aktívan folytatok. Meg tudom mutatni, hogy egyedül mire, vagyok képes ezért is maradtam meg az úszás mellett is. Növeli az önbizalmamat, és jó erőnlétet biztosít.

ZA: A tavalyi Speciális Olimpia Téli Világjátékain aranyérmet nyertél. Mit jelent ez számodra, és hogyan emlékszel vissza a Világjátékokra?

KT: Márciusban volt Ausztriában az SO Téli Világjátékok, és többszörös magyar bajnokként bekerültem a válogatottba. 100, 200, és 4×100 méteres váltófutásban indultam. 100 méteren aranyérmes lettem, 200-on a negyedik helyen végeztem, a váltóban pedig ezüstérmet nyertünk. Szép helyeken jártunk, tetszettek a havas hegyek, ahova lifttel lehetett feljutni, új barátokat szereztem, és többször is szerepelhettem a tévében.

ZA: Nemrégiben egy pályázat útján sportnagyköveti címet nyertél. Mi inspirálta, hogy indulj el ezen pályázaton?

KT: Az egyesület elnöke mesélt erről a lehetőségről, hogy jó tanuló jó sportoló fiatalok pályázhatnak. Közösen megírtuk a jelentkezést és örülök neki, hogy engem is kiválasztottak. Fiatalon anyukám is sportolt, és ő is megkapta a Jó tanuló, jó sportoló kitüntetést, amit Schmitt Pál adott át neki.

ZA: Mit jelent számodra ez a sportnagyköveti kitüntetés?

KT: Örülök és büszke vagyok rá, nagy dicsőség hogy viselhetem ezt a címet. Ösztönöz arra, hogy jól tanuljak és eredményesen sportoljak.

ZA: A sportban milyen terveid vannak a jövőben?

KT: Szeretném, ha eredményeim alapján még sok versenyre és szép helyekre jutnék el. Jó lenne még a következő Világjátékokon is aranyérmet szerezni.

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.com

Vélemény, hozzászólás?