Beszámoló Erzsébet tábor, Speciális kosártábor 2017

Kezdőlap » Beszámolók » Beszámoló Erzsébet tábor, Speciális kosártábor 2017

Közzététel dátuma: 2017-07-20.

Idén július 9-14.- ig egy újabb fantasztikus Erzsébet táborban vehettünk részt, a Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakágának, utánpótlás korú játékosaival.

A szokásos edzések mellett, idén több integrált rendezvényen is részt vettünk. Július 11.-én kedden ellátogatott az edzésünkre Csabai Edvin, 17-szeres maratoni kenu világbajnok, akik az Erzsébet tábor „hét példaképe” volt. Edvin remekül szórakozott a pörgős kosárlabdaedzésen, ahol volt játékos büntető –  és ziccer dobó verseny, azon kívül 1:1, és 2:2 elleni küzdelem, majd a végén egy pörgős játék. A kíváló sportoló elmondta, hogy bizony Ő is megizzadt az edzésen, és bizony kellemesen el is fáradt, és a fiatal speciális kosarasain is nagyon élvezték Edvin társaságát,és már az edzés végén barátként tekintettek kenus világbajnokunkra.

Délután ellátogatott hozzánk 15 gimnazista, hogy részt vegyenek egy játékos, integrált sportdélutánon a sportcsarnokban. A rendezvényre visszajött –immár barátunkként- Csabai Edvin kenu világbajnokunk és Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár is. Jelen volt az Erzsébet tábor vezetése és a Magyar Televízió is, valamint a Veszprémi rádió és néhány internetes média is.

Remek hangulatú sorversennyel kezdtünk, amelyet élvezett minden résztvevő, majd kosárlabda játékokkal folytattuk az eseményt. Játékos ziccerdobó-üldöző versenyt szerveztünk, majd két csapat, két gyűrűre dobhatott versenyszerűen, és az a csapat nyert amelyik előbb elérte a 10 pontot. Hogy még jobban feldobjuk a hangulatot, játékos „büntiket” is kitaláltunk a veszteseknek.

A végén egy vidám játékkal fejeztük be a rendezvényt, amelyen elmondható, hogy Ónodi Szűcs Zoltán és Csabai Edvin is nagyon jól mozgott.

Az integrált sportdélutánt közös fotózással zártuk, és megköszöntük vendégeinknek a részvételt.

 

Másnap integrált streetball bajnokságon vettek részt kosarasaink, ahol az első divízióban a gimnazista Mór illetve Sződliget csapatai mellett a Hársfa I., Hársfa II., valamint a Kőszeg I. együttesei vettek részt. A 2. divízióban a Kőszeg II., Kőszeg III., Homok I., Homok II., valamint a Hársfa III. csapatai versenyeztek az elsőségért.

Az első divízióban a Móri gimisek kiemelkedtek, és látszott, hogy országos bajnokságban játszanak. Viszont a Sződligeti gimisekkel nagyon szoros mérkőzéseket vívtak speciális kosarasaink. A Hársfa II., és a Kőszeg I. csapatai is csak 2-3 ponttal , míg a Hársfa I. fiataljai, az utolsó másodpercben elért kosárral kaptak ki 1 ponttal, és végül zártak a harmadik helyen.

 

A streetball után sárkányhajózáson vehettünk részt, amelynek vezetője Csabai Edvin volt. Ahogy meglátták sportolóink Edvint, már szaladtak is hozzá, és átölelve üdvözölték. Edvin mesélt nekünk a sárkányhajózás történetéről, majd a kenuzásról adott instrukciókat. Azután felvettük a mentőmellényeket, és vízre szálltunk. Nagyon jól ment a hajó, úgy kenuztunk, mintha mindennap ezt gyakorolnánk.

 

Remek hetet tölthettünk a Balaton partján, és köszönhetően a csúszdázási lehetőségnek, kellemes élményekben volt részünk az Erzsébet tábor Speciális kosárlabda szekciójában 2017-ben.

 

 

Galambos Zsolt

táborvezető

 

Budapest, 2017. július 15.

Vélemény, hozzászólás?