Monoron mérték össze a tudásukat a speciális olimpikon úszók

Kezdőlap » Beszámolók » Monoron mérték össze a tudásukat a speciális olimpikon úszók

Közzététel dátuma: 2017-06-11.

Százan ugrottak medencébe a monori úszóversenyen. Ebben az évben már másodszor adott helyet az eseménynek a Pest megyei település uszodája. Mindenki megmutatta, hogy jó úton halad a 2019-es Abu Dhabi Nyári Világjátékok felé és, hogy nem véletlenül szereztek több érmet is a májusi, olaszországi nemzetközi viadalon. Legközelebb a nyári Erzsébet táborban finomíthatják tudásukat a speciális olimpikon úszók.

A sikeres országos úszóbajnokság után Wiesnerné Oravecz Évát, a Magyar Speciális Szövetség (MSOSZ) úszás szakágvezetőjét kérdeztük.

Zana Anita: A speciális olimpikon úszóknak mostanában elég sűrű a programja. Mit érdemes tudni a monori versenyről?

Oravecz Éva: Igen, a tavasz és a nyár eleje nekünk elég mozgalmas, ez volt a második versenyünk ebben az időszakban. Ez a verseny is igen nagy létszámú volt, száz nevezett versenyzővel indultunk neki a napnak. Mindenkin látszott a sok munka és, hogy izgult az eredményei iránt, hiszen tudják, lassan jön a válogató, és már sok sportolónak ez jár a fejében.

ZA: Monoron nem első alkalommal rendez versenyt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség. Miért esett ismét erre az uszodára a választás?

OÉ: Az uszoda kiváló adottságokkal rendelkezik számunkra, és a személyzet kimagaslóan kedves velünk szemben. Remélem, hogy sok versenyt tudunk még itt szervezni.

ZA: Nyáron mi vár a versenyzőkre?

OÉ: Nyáron egy rövid pihenés után irány a nyári tábor. Most egy kicsit más körülmények között, de remélem így is nagyon jól fogjuk magunkat érezni, és a gyerekeknek a kikapcsolódás mellett lesz lehetőségük a fejlődésre.

ZA: Az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon láttam, hogy a Magyar Speciális Olimpia úszás szakágának van saját oldala. Mi a cél ezzel?

 

OÉ: Az új média felület lehetőség egy újabb megjelenésre, és mondjuk, akit csak egy sportág érdekel talán az is szívesebben látogatja. Itt zömében az úszásról adunk hírt, persze, ha olyan az esemény biztosan említést teszünk róla.

 

Szerző (forrás): Zana Anita, minenamisport.com

Országos Úszó verseny

Vélemény, hozzászólás?