Trevisóban pattogott a labda

Kezdőlap » Beszámolók » Trevisóban pattogott a labda

Közzététel dátuma: 2017-05-29.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség immár második alkalommal kapott meghívást az olaszországi Trevisóból, egy egyesített kosárlabdatornán való részvételre. A tavalyi évhez hasonlóan a magyar színeket a Kőszeg-WINK PSC sportolói képviselhették a május 20. és 21. közötti versenyen.

Andrea Carniato, mint főszervező, aki az észak-kelet Olaszország SO kosárlabda referense, előre megküldte a verseny szabályait és a csoportbeosztást. A versenyen 18 csapat vett részt, főleg Olaszországból, Belgiumból és a mi csapatunk Magyarországról. Mi egy ötcsapatos csoportba kerültünk 4 olasz együttes mellé.

Szombaton fél 6-kor indultunk Kőszegről, a kb. 520 km-re lévő olasz városkába. Első megállónk a gyönyörű Wörthi-tó volt, már Ausztriában. Utunk az Alpok hegyeik között kanyargott, megannyi alagúttal tarkítva. A szállásunkat jelentő hotelt 12 óra előtt már el tudtuk foglalni. Egy rövid pihenő után már indultunk is a történelmi belvárosban felállított szabadtéri pályákhoz.

Első mérkőzésünket az olasz STEP ABANO TERME ellen játszottuk. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a két csapatot. A mérkőzés végét sajnos már esőben kellett lejátszani, de sikerült alkalmazkodnunk az extrém körülményekhez és győztesen hagyhattuk el a vizes pályát.

Az eső miatt a további küzdelmek már egy közeli sportcsarnokba folytak. A második mérkőzésünkre nagyon sokat kellett várnunk és ennek meg is lett a következménye. A szintén olasz PHB BIELLA 2 ponttal volt jobb nálunk.

A szombatra tervezett másik két mérkőzésünket áttették vasárnap reggelre. Az aznapi első mérkőzésünket meg is nyertük az olasz SPECIAL CRABS csapata ellen. A második derbin, a későbbi csoportgyőztes POL SENNA ellen, sokáig vezetve sajnos vereséget szenvedtünk 3 ponttal. Így a csoport 3. helyén végeztünk. Ez annyit jelentett, hogy a délutáni mérkőzéseken a 9-12. helyekért játszhattunk. Ebéd után már napsütéses, szinte nyári melegben folytak a küzdelmek. Sikerült mind a két ellenfelünket legyőzni, így csapatunk a 9. helyen végzett ezen az olaszországi egyesített kosárlabda „fesztiválon”. Itt tényleg minden a sérült emberekről szólt!

Csapatunkat vasárnap délelőtt meglátogatta Perl Zoltán válogatott kosárlabdázó, aki a helyi csapat erőssége. Nagyon szimpatikus, szerény játékost ismerhettünk meg személyében.

Az eredményhirdetéskor egy gyönyörű serleget vehettünk át, az ajándék pólókkal együtt. Fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva indultunk hazafelé az Alpok hósapkás hegyei között.

A csapat tagjai: SO sportolók: Farkas Beatrix, Keresztényi Krisztina, Perjési Mónika, Varga Szabolcs, Dudás Dávid, Benhart Dávid, partner játékosok: Szakos András, Szabó Ferenc. A csapat edzője: Barabás Krisztián.

Köszönjük az MSOSZ támogatását, mely lehetővé tette, hogy csapatunk eljusson Trevisóba!

 

Barabás Krisztián

csapatvezető

 

Vélemény, hozzászólás?