Nemzetközi sikerek birtokában készülnek tovább az úszók – Interjú a szakágvezetővel  

Kezdőlap » Hírek » Nemzetközi sikerek birtokában készülnek tovább az úszók – Interjú a szakágvezetővel  

Közzététel dátuma: 2017-05-29.

 

Négy érmet szereztek úszóink a Terniben rendezett nemzetközi úszóverseny első napján! Majd másnap is folytatódott az éremeső, összesen hét medállal zártuk a hétvégét. A siker az alapos felkészülésben rejlik, a fortélyokról a szakágvezetővel beszélgettünk.

Fogl Áron 25 méter mellen győzött, Mihályi Norbert 25 méter mellen 2., Nagy Bea 50 méter háton 3., és váltónk szintén bronzérmes lett, míg Privitzer Anikó 25 méter gyorson 4., Krupanszki Gergő pedig 50 méter háton az 5. helyen végzett az olaszországi nemzetközi úszóversenyen. Krupanszki Gergő 50 méter gyorson 2., Nagy Bea és Nagy Ramóna ugyanezen a távon egyaránt 3.lett, míg Mihályi Norbert a 8.helyen végzett 25 méter háton.

A nemzetközi versenyt követően Wiesnerné Oravecz Évával, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség úszás szakágvezetőjével beszélgettünk.

Zana Anita: Mit érdemes tudnunk az olaszországi versenyről, ahol a mi csapatunk, vagyis a magyar speciális olimpikonok is részt vettek?

Oravecz Éva: Olaszországi Nemzeti Játékok meghívására küldtünk csapatot. Olasz kollégáink Nemzeti Játékukat nemzetközi versennyé emelték, így Hollandia, Lettország mellett Magyarország csapatát is meghívták. Természetesen más sportágban is zajlottak a versenyek, és ott is különböző nemzetek mérték össze erejüket.

ZA: Milyenek voltak a verseny körülményei, és a hangulat?

OÉ: A verseny egy hangulatos uszodában zajlott, amit a sportolók nagyon otthonosan belaktak, hamar kialakították a helyeiket, így mindenki könnyen megtalálta egymást, és ismerkedhettek egymás kultúrájával.

ZA: A magyar csapat kikből állt, kiket választottál a sportolók közül erre a versenyre?

OÉ: Csapatunk hat sportolóból állt, három lány és három fiú. Olyan sportolókat szerettem volna küldeni, akik már régóta úsznak, ugyanakkor még nem volt alkalmuk nemzetközi versenyen részt venni, tehát mindenkinek ez volt az első nemzetközi úszóversenye.

ZA: Minden napra több érem is jutott magyar versenyzőknek. Hogyan értékeled a versenyt a mieink szempontjából?

OÉ: Csapatunk nagyon szépen szerepelt, nem hibázott senki. Persze én mindig észreveszem, miben lehet még jobbnak lenni, de ezek az apróságok talán betudhatók annak, hogy jobban izgultunk a kelleténél. Büszke vagyok mindenkire, emelt fővel vehették át jól megérdemelt érmeiket, legyen az arany vagy csak egy nyolcadik hely.

ZA: Milyen versenyek várnak még a sportolókra idén?

OÉ: Nem fogunk sokat pihenni, hiszen június 3-án újra medencébe ugrunk Monoron a helyi uszodában. Reméljük mindenki hasonló sikerekkel tér onnan is haza.

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.com

Vélemény, hozzászólás?