A jelszó az integráció! Európai Focihét a stadionokban! 

Kezdőlap » Hírek » A jelszó az integráció! Európai Focihét a stadionokban! 

Közzététel dátuma: 2017-05-29.

A már évek óta tartó hagyomány folytatódott az élvonalbeli labdarúgó csapatok stadionjaiban. Újpesten a Hársfa SE, az MTK-nál a SOFI sportolói, Felcsúton a Videotonnál a Csalogány DSE versenyzői, Mezőkövesden egri résztvevők, Gyirmóton győri sportolók, míg Debrecenben a Mozgás-Öröm SE képviselői vonultak be a csapatokkal együtt a pályákra és demonstrálták zászlókkal az egységet, valamint az elfogadást, egyenlőséget az ép és értelmi fogyatékossággal élő emberek között. Mindenhol nagy tapsot, elismerést kaptak speciális olimpikonjaink az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által támogatott különleges program alkalmából. Június 4-ig, 45000 játékos felveszi a cipőt és ezt a gyönyörű játékot fogja játszani szerte Európában.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthetjük: “Az Európai Labdarúgó Hét remek lehetőséget nyújt minden érintett számára ahhoz, hogy tegyen valamit, hogy elősegítse a tiszteletet, az elfogadást az értelmi fogyatékossággal élő emberek tekintetében.”

Az Európai Labdarúgó Hét ötlete 2000-ben indult, az UEFA támogatásával, a társadalmi felelősségvállalás, a diszkrimináció, a béke, az egészség jegyében.

A kezdeményezés 15 ország részvételével kezdődött, mára már 50 ország csatlakozott a labdarúgás fejlesztési programhoz. Több mint 5000 helyi versenyt, tornát szerveztek meg sikeresen az elmúlt 17 évben. Az UEFA örömmel támogatja a továbbiakban is a szemléletformáló programot az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetséggel (SOEE) karöltve. „ A labdarúgás egyben hatalom, az általunk képviselt értékek, az elfogadás, a tisztelet átadásával nyújtunk segítséget a fiatalok beilleszkedéséhez egész Európában.”- mondta Peter Gilliéron, az UEFA Fair Play és Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke.

Vélemény, hozzászólás?