Szezonnyitó Monoron

Kezdőlap » Beszámolók » Szezonnyitó Monoron

Közzététel dátuma: 2017-04-06.

Április első hétvégéjén a monori uszodában rendeztük meg évadnyitó úszóversenyünket, amely után a sportág szakágvezetőjét, Wiesnerné Oravecz Évát kérdezte a mindenamisport.com újságírója Zana Anita.

Szakágvezetőként és edzőként milyen reményekkel nézel a szezon elé?

Szakágvezetőként szeretném, ha az éves betervezett versenyeinket rendben meg tudnánk rendezni, és közben kimagasló eredmények is születnének. Remélem, bővül kis csapatunk és még több egyesület kedveli meg az úszás örömeit. Edzőként persze hazahúz a szívem, szeretném, ha gyermekeink a versenyeken ki tudnának teljesedni és a sok munka eredménye, amit beletesznek, mindenkinek megmutatkozna az eredményein.

Az idei első versenyt miként értékeled?

Nagyszerű versenyen vagyunk túl, remek helyszínt találtunk. A monori uszoda nagyszerű adottságaival és kiváló személyzetével igazán pompás versenyt sejtetett. Százhat nevezett versenyzővel készültünk a hétvégi megmérettetésre. Mindenki vidáman és boldogan távozott és ez nekem mindennél fontosabb. Ez volt az első versenyünk Monoron, és mivel nagyon jól éreztük magunkat, szeretnénk többször visszatérni. Szuper versenykörülményeket biztosít az uszoda amellett, hogy építészetileg gyönyörű és kialakításában is tökéletesen alkalmas volt versenyünk lebonyolítására, és a személyzet segítőkészségét sem lehet eléggé hangsúlyozni.

Ki tudnál–e emelni valakit a mezőnyből?

Nem szeretnék senkit kiemelni, voltak hatalmas úszások és nagy versenyek, hol egymással, hol az idővel. Ha valakit külön kellene említenem, akkor Balázsunkat, aki harmadik nagy medencés versenyén volt, de sosem jött be a vízbe, mert mindig megijedt a nagy medencétől. Most leküzdötte félelmét és elindult ugyan háton, de nem sikerült leúsznia, gyorsban viszont már bátor volt és meg is nyerte futamát. Ebben az esetben nem az aranyérem volt a fontos, hanem az hogy végigúszta, talán ő volt a nap nyertese.

2017-ben milyen célokat tűztél ki a speciális olimpikon úszók elé?

Célunk továbbra is a keretünk bővítése és a meglévő sportolók segítése.

 

 

Szöveg: Zana Anita
Forrás: mindenamisport.com

 

Vélemény, hozzászólás?