Érmekben gazdagon – a műkorcsolyázók sikerének titka – Interjú a szakágvezetővel

Kezdőlap » Austria2017 » Érmekben gazdagon – a műkorcsolyázók sikerének titka – Interjú a szakágvezetővel

Közzététel dátuma: 2017-04-25.

 

A március Speciális Olimpia Téli Világjátékokon mind a négy magyar műkorcsolyázó szerzett érmet, ráadásul Hingyi Ágnes és Rita párosban megvédte speciális olimpiai bajnoki címét emellett Dani Dorka ezüstérmet, míg Körősi-Fehér Nándor bronzérmet szerzett.

Kelemen Zsuzsanna, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség műkorcsolya szakágvezetője néhány héttel a Speciális Olimpia után elégedetten és örömmel adott nekünk interjút.

Zana Anita: Számítottál-e arra, hogy minden magyar műkorcsolyázó éremmel tér majd haza a Speciális Olimpiáról?

Kelemen Zsuzsanna: Bíztam a versenyzőinkben, és reménykedtem a jó szereplésükben. Külön öröm számomra, hogy mindegyikük éremmel jött haza Ausztriából. A Hingyi-lányok párosban remek programokat futottak, nagyon jó előadással és nehéz technikai elemekkel, megvédve ezzel speciális olimpiai bajnok címüket. Emellett egyéniben is a rövid programjukhoz képest javítottak a kűr során, így végül a negyedik és ötödik helyen végeztek egyéniben. Dani Dorka akárcsak a Teszt Játékokon, a Speciális Olimpián is bátran és lendületesen versenyzett. A kötelezők során, a harmadik helyen állt még, de a kűrben javított, és végül ezüstérmet szerzett. Körösi-Fehér Nándor erős divízóba került, ezt bizonyítja, hogy hibátlan programmal a kötelezők után az ötödik helyen állt, de, ami ritkaság, hogy a kűr során két helyett is javított, és így lett bronzérmes. Egyszóval: elégedett vagyok mindegyikükkel.

ZA: Milyenek voltak a verseny körülményei és hangulat?

KZS: Remek volt a jég minősége. Két jégpálya volt, az egyiken edzeni lehetett, a másikon pedig a versenyek zajlottak. Sokat segített a versenyzőknek, hogy még kűrruhában sem fáztak a jégen. Az edzések alkalmával Nándin éreztem némi feszültséget, de versenyen ennek már nyoma sem volt. Bár nem volt teljesen teltház, de a nézők nagyon jó hangulatot termettek a jégcsarnokban. Emellett az önkéntesek is nagyon kedves és segítőkészek voltak velünk.

ZA: Sikerült-e megnézni a többek versenyét vagy más érdességeket?

KZS: Eléggé feszített programunk volt, illetve fontos volt, hogy a sportolóink a saját versenyükre tudjanak  koncentrálni. A gyorskorcsolyázók versenyeit láttuk, emellett voltunk két padlóhoki meccsen is. Az egyik pont a döntő volt, aminek a végén a magyar csapat győzelmének őrölhettünk. Fantasztikus volt! Egy városnézés fért még bele az időnkbe, és voltunk még az Arnold Schwarzenegger Múzeumban is.

ZA: Bár még csak most ért véget a Speciális Olimpia Téli Világjátékai. Miként tekintesz előre a következő négy évre?

KZS: Most nagyon boldog vagyok, és örülök ennek a sikernek. Szerencsére van több ügyes versenyzőnk, így bizakodva tekintek a következő négy esztendő elé is.

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.hu

Vélemény, hozzászólás?