Lengyel Lajos Elnök Úrral készített interjút a Klubrádió

Kezdőlap » Hírek » Lengyel Lajos Elnök Úrral készített interjút a Klubrádió

Közzététel dátuma: 2016-11-02.

Az ép olimpikonok jutalmának 1%-át kapják a speciális sportolók, azt is csak egy év késéssel!

Itt hallgatható meg az interjú teljes egészében: http://www.klubradio.hu/data/files/lengyellajos_spc_olimpia.mp3

Még csak a napokban fogják megkapni a tavalyi Los Angeles-i speciális olimpiáért járó állami jutalmat a magyar versenyzők. Az összeg az ép versenyzők jutalmának 1%-a. Erről a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke beszélt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Lengyel Lajos abban bízik, hogy az új sporttörvény jobban ráirányítja a figyelmet a fogyatékkal élő sportolókra és ez nagyobb anyagi támogatást is jelent majd.

Lengyel Lajos azt mondja, az állam alapesetben nagy mértékben segíti a speciális olimpikonok részvételét az olimpiákon. A speciális sportolók ígéretet kaptak arra, hogy a jövő évi téli olimpiára úgy utazhatnak, hogy nem kell önrészt fizetni a versenyzőknek és edzőknek.
A szövetség elnöke azt reméli, hogy a riói olimpia után az állami sportvezetés új törekvései megtörik a jeget és több pénzt fordítanak a fogyatékkal élő sportolók támogatására, hisz egy új sporttörvényt készít elő a parlament, melyben egy önálló köztestületet hoznak létre, melybe csak a fogyatékos sportolókkal foglalkoznak. Ez reményt ad arra, hogy nagyobb figyelmet és több forrást kapnak.

Vélemény, hozzászólás?