Családi Fórum és Kölyök Sportoló Program – A Roadshow Szegeden folytatódott

Kezdőlap » Családi fórum » Családi Fórum és Kölyök Sportoló Program – A Roadshow Szegeden folytatódott

Közzététel dátuma: 2016-05-30.

Május 27-én, pénteken a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola tornaterme adott otthont a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Családi Fórum program hatodik roadshowjának, ahol a szervezet bemutatkozása mellett az érdeklődők előadásokat hallgathattak a sportolási és versenyzési rendszerről, lehetőségekről és a szövetséghez szorosan kapcsolódó Családi Program Hálózatról.
A nagy érdeklődés mellett megrendezett nap folyamán bemutatkoztak a Kölyök Sportoló Program apróságai is, akik a budapesti Csalogány iskolából érkeztek Szegedre, ahol a városból érkező gyermekek is bekapcsolódtak a bemutatóba és a közös játékba, György Szilvia programvezető irányításával.

Hammerné Gusztics Magdolna programvezető:

„A Családi Programnak a feladata, hogy az ország különböző részein elő családtagokat összefogja. Segítse azoknak a családoknak megtalálni az utat a Magyar Speciális Olimpia Szövetséghez, akik sportoltatni szeretnék értelmi fogyatékossággal élő hozzátartozójukat. A Családi Programnak legfontosabb feladata a jövőre nézve a fiatal sportolók /2-7 évesek/ bevonása a mozgalomba. Náluk nagyon fontos a szülők aktív közreműködése, hiszen az ő sportoltatásukat csak családtaggal együtt és játékos formában lehet megtenni.”
A szegedi rendezvény Dr. Botka László polgármester fővédnökségével valósult meg. Az MSOSZ külön köszönettel tartozik Trócsányi Anikónak, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola igazgatójának, valamint  Nagy Attila testnevelő tanárnak és természetesen a közreműködő szülőknek az esemény megszervezéséért.

A szegedi roadshow állomáson előadást tartott Wiesnerné Oravecz Éva MSOSZ elnökségi tag, úszás szakágvezető, Hammerné Gusztics Magdolna Családi Program Hálózat koordinátor, György Szilvia, a Kölyök Sportoló Program vezetője és Juhász József  MSOSZ judo szakágvezető. Élménybeszámolót tartott a kőszegi Németh Csaba „Csárli” korábbi speciális olimpikon, jelenlegi MSOSZ elnökségi tag és Hammer Ádám Speciális Világjátékok győztes bowlingos, akik az értelmi fogyatékossággal élő sportolók nevében szólaltak fel, nagy sikert aratva. A színpadi látványt előbb Juhász József szakágvezető irányításával az MSOSZ judósainak bemutatója, majd az MSOSZ utánpótlását jelentő Kölyök Sportolók gyakorlatai fokozták.

 

Budapest, Gyula, Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Szeged – a szervezők már a roadshow-sorozat következő állomására készülnek, ahol remélik, hogy ismét nagy érdeklődés övezi majd az előadásokat és bemutatókat!

A roadshow-ról készült képek a Speciális Olimpia Facebook oldalán tekinthetők meg, ide kattintva.

 

Vélemény, hozzászólás?