Regionális asztalitenisz verseny, Bélapátfalva

Kezdőlap » Asztalitenisz » Regionális asztalitenisz verseny, Bélapátfalva

Közzététel dátuma: 2016-03-04.

Kormos István emlékverseny

Bélapátfalván 2015-ben is nagy létszámú (69 versenyző, 10 csapat) versenyt rendeztünk, de 2016-ban sikerült ezt is túlszárnyalni.

Ezúttal 12 csapat 77 SO, és 9 partnerjátékosa versenyzett. A résztvevőket Tóth Erzsébet, a házigazda intézet igazgatója, valamint Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltség igazgatója köszöntötte. Ezután a Bélapátfalvi Idősek, Fogyatékosok Otthona intézet lakói szórakoztatták táncukkal a versenyre készülőket és a vendégeket. Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke megnyitotta a versenyt, majd Dobi Zoltán asztalitenisz szakágvezető technikai információkkal látta el a résztvevőket.

A versenyt megtisztelte még jelenlétével Urveczki Natali elnökségi tag, Szabó Béla társelnök, Varga Sándorné, a „Jó szándék alapítvány” elnöke, valamint Dorkóné Barta Edit, a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, akik az éremátadásban is részt vettek. A tavalyi győztes távollétében is magas színvonalú küzdelmet láttunk a férfiaknál és a nőknél egyaránt, amit végül Szabó „Hobó” Attila nyert, illetve a nőknél a 2015-ös győztes Farsang Erika ismételni tudott.

Az egyesített párosok viszonylag magas száma lehetővé tette, hogy bár ez a versenyszám a nemektől függetlenül egynek számít, külön tudtuk versenyeztetni a férfi, a női és a vegyes párosokat, ahol már hagyományosan Diósjenő és Pusztataskony több párossal is szerepel.

Az eredményhirdetés és a különdíjak átadása után a legeredményesebb csapat, amely ezúttal Putnok lett, két kupát is átvehetett. Az egyiket végleg megtarthatják, viszont az emlékkupát, amelyen 2016-ban a putnoki csapat neve szerepel, jövőre visszavárjuk, hogy 2017 legeredményesebb csapata elvihesse. A rendkívül jó hangulatú verseny az SO kör megalakításával zárult. Külön öröm, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek köszönhetően öt csapat részére is támogatást tudtunk nyújtani az útiköltség térítésével.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a Speciális Olimpia Facebook oldalán, ide kattintva.

2016. február 27.

Dobi Zoltán

asztalitenisz szakágvezető

A végleges eredménysor, és a Kupa eredménysora az alábbi linkeken tekinthetőek meg.

Összesített eredmény_Bélapátfalva

Összesített eredmény_Bélapátfalva_Kupa

Vélemény, hozzászólás?