“Szállj be Te is” – a program iskolások számára

Kezdőlap » Hírek » “Szállj be Te is” – a program iskolások számára

Közzététel dátuma: 2015-10-28.

A Speciális Olimpia “Szállj be Te is” programja egy iskolákat megcélzó integrációs program, melyben diákoknak, tanároknak mutatjuk be a Szövetség céljait, működését, filozófiáját, rendezvényeit. Ennek a programnak a keretében invitáljuk őket a rendezvényeinkre, ahol önkéntes munkát végezve ismerkedhetnek meg testközelből Szövetségünkkel és az értelmi fogyatékkal élőkkel.

A koraőszi időszakban két alkalommal is érkeztek középiskolások önkéntes munkát végezni -azaz segíteni- rendezvényeinkre. Mindkét alkalommal megelőzte ezt egy kis “felkészítés”, ismerkedés a feladattal. Amellett, hogy a diákok kötelező önkéntes szolgálatukat teljesítik, talán ilyen alkalmakkor ennél többel is gazdagodnak. Köszönjük a gyulai Római Katolikus Gimnáziumnak és a szervező tanárnőnek, Révészné Japport Tündének, illetve a szekszárdi Garay János Gimnáziumnak és az igazgatóhelyettesnek, Rajos Juditnak!

A “Szállj be Te is!” program egyik leglátogatottabb régiója a Ráckevei kistérség, hála tagszervezetünk, a Csefosz SE és Medvegy Judit munkájának. Idei éves sportnapjukhoz kapcsolódóan 2 iskola 7 osztályában járt a program. Ezek a gyerekek-fiatalok sok mindent megtudhattak a Speciális Olimpiáról, sportolóinkról, illetve meghívást kaptak a Csefosz SE sportnapjára, amelyen szép számmal meg is jelentek, a kicsik pedig táncos műsort adtak a fogyatékossággal élő résztvevőknek.

Amennyiben ismertek olyan iskolát, ahol szívesen vennének hasonló bemutatkozó programot, vegyétek fel a kapcsolatot Voith Petrával, a “Szállj be Te is” programvezetőjével.
Elérhetősége: voith.petra@msosz.hu

önkéntesek gyula önkéntesek szekszárd Szigetszentmiklós1 Szigetszentmiklós2

Vélemény, hozzászólás?