Speciális Olimpia integrált görkorcsolyaverseny a budapesti Siketek Sportcsarnokban

Kezdőlap » Beszámolók » Speciális Olimpia integrált görkorcsolyaverseny a budapesti Siketek Sportcsarnokban

Közzététel dátuma: 2014-10-25.

1. görkoriValamennyi résztvevő nevében köszönöm, hogy rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Hajnissné Anda Éva, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) tankerületi igazgatója, Czakóné Dobó Krisztina, a Ferencvárosi Intézmény Üzemeltetési Központ (FIÜK) intézményvezetője, Nagy József, a MOB Fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat koordinátora, Hrutka János a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) társelnöke, Dr. Jády György az MSOSZ országos sportigazgatója.

Köszönet az MSOSZ-nek, a verseny főszervezőjének Dombóvári Szilvia görkorcsolya szakágvezető helyettesnek, Tőkés Sándor igazgató úrnak, a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola tantestületének és az előkészítésben, szervezésben, lebonyolításban segítőknek! Az eseményről 9. tv Ferencváros Televíziója is tudósított.
Miklósné Malek Erzsébet MSOSZ görkorcsolya szakágvezető

2. görkori

2014. október 17-én újra a SINOSZ csarnokban mérhették össze tudásukat és gyorsaságukat a görkorcsolyázók a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola közös rendezésű versenyén. Egy családias hangulatú eseményen vehettek részt 6 intézmény tanulói. A megszokott intézmények – Budapest XVIII. SOFI- Életjel Alapítványa, Bp. IX. FKOAI – FSZ SE, Dunaújváros, Móra F. Ált. Iskola – Mozdulj! DSE, BEAC-Diószeghy, Csobánka – Irmák SE és a gombai Fáy András Református Általános Iskola – versenyzői régi ismerősként, már-már barátokként üdvözölték egymást. A 63 induló sportoló 4 egyéni versenyszámban és 3 váltóban mérhette össze ügyességét. Rendkívül sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, melyet a sportolóink által szerzett érmek száma is bizonyított.
Dombóvári Szilvia MSOSZ görkorcsolya szakágvezető helyettes, a verseny főszervezője

6. görkori

“Örömmel tölt el, hogy immár 6. alkalommal adhattunk otthont  a fedett pályás versenynek. Gratulálok a gyerekeknek és a nevelőtestület minden tagjának a vidám hangulatú, jól megszervezett, eredményes versenyhez! Reményeim szerint a továbbiakban is megmarad a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Ferencvárosi Komplex Óvoda, Általános Iskola jó kapcsolata és részt vehetünk az elkövetkező versenyek előkészítésében, lebonyolításában.”
Tőkés Sándor FKOAI és EGYMI Igazgató

8. görkori

Vendégeink gondolatai a versenyről

“Őszinte örömmel töltött el, hogy részt vehettem az intézményük által szervezett országos görkorcsolya-bajnokságon. A rendezvény megmutatta, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, és a Ferencvárosi Komplex  Óvoda, Általános Iskola és EGYMI pedagógusai megtesznek mindent annak érdekében, hogy diákjaik kibontakoztathassák a tehetségüket. A sport egyaránt fejleszti a testet és a lelket, és ez megmutatkozott a versenyre érkezett sok vidám gyermek tekintetén. Az iskola diákjainak évek óta magas színvonalú szereplése az országos és nemzetközi sportversenyeken, sőt a speciális olimpiákon elért érmeik méltán büszkeségei a tankerületnek és az országnak. Gratulálok az iskolának az eddigi eredményeihez, és sok sikert kívánok a Speciális Olimpián való részvételhez.”
Hajnissné Anda Éva KLIK Tankerületi Igazgató
“Köszönöm szépen a meghívást, nagy örömmel tölt el, hogy mindig színvonalas, vidám megnyitó és jól megszervezett verseny résztvevője lehetek. Nagyon jó volt látni a gyerekek lelkesedését, kitartását, az izgalmas futamokat. A versenyzőkön látszik, hogy jól felkészültek, teljesítményük több éves kitartó munka eredménye. Gratulálok a szervezésért és az eredményekhez, sok sikert kívánok az olimpiai felkészüléshez.”
Czakóné Dobó Krisztina FIÜK Igazgató

10. görkori

Köszönöm, hogy jelen lehettem az MSOSZ görkorcsolya versenyén.
Mindenképpen meg kell említenem a versenybíróság és az önkéntesek munkájának előkészítettségét. A verseny megnyitója is színvonalas volt egyben fontos, hogy a támogatotti kör képviselői megjelenjenek az eseményen (akár megnyitónál,  akár éremátadásnál). Ez nálatok rendben volt. A helyszín minden igényt kielégített, a versenynek megfelelő felszereltség biztosítva volt. Meglepett, hogy értelmileg akadályozott, tanulásban akadályozott gyermekek milyen fegyelmezetten várták, hogy sorra kerüljenek, azaz az időbeosztás szerint rajthoz szólítsák őket! Máskor is szívesen elmegyek!
Nagy József MOB Fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat koordinátor

12. görkori

Nagy örömömre szolgált, hogy személyesen is részt vehettem szövetségünk pénteki görkorcsolya-versenyén. Mindig boldogsággal tölt el, amikor ezeket a fiatal sportolókat versenyezni, „bátran küzdeni” látom, és ez a Siketek csarnokában sem volt másképp. Nyugodtan mondhatom, hogy egy színvonalas verseny szemtanúja és részese lehettem, ahol az atléták gyorsan és kiválóan alkalmazkodtak az új elemekhez, szabályokhoz. Mindenképpen pozitívumként kell megemlítenem azt is, hogy a rendezvényre a Ferencvárosi Televízió is kíváncsi volt, így a szakág vezetése és a sportolók is eljuttathatták gondolataikat, népszerűsíthették szövetségünket a kerület polgárai felé. Kedves vezetés, kitűnő szervezés, mindenre elszánt sportolók, és sok-sok mosoly, nevetés… ez maradt meg bennem péntekről!”
Hrutka János az MSOSZ társelnöke, válogatott labdarúgó

9.görkori

„Már reggel örömmel indultam a görkorcsolya verseny színhelyére. Tudtam, hogy olyan rendezvényre megyek, ahol minden rendben lesz, minden a helyén lesz. Már hetekkel korábban Szőke Vikivel, kommunikációs igazgatónkkal több meghívót küldtünk a Magyar Olimpia Bizottság vezetői számára. Jöjjenek, nézzék meg sportolóink felkészültségét, a verseny lebonyolításának gördülékenységét és gondosságát, az indulók létszámát.
És minden úgy is történt, ahogy vártam. Számos utánpótlás korú, eltökélt fiatal sportoló mutatta meg oroszlánkörmeit. Nagyszerű formában futottak a Los – angelesi válogatott keret tagjai is. A gyengébb képességű sportolóink is bemutatták rátermettségüket, magabiztos gyorsasággal hajtották végre a versenyfeladatokat. Látszott, hogy szorgalmasan készült mindenki. A tanítványok teljesítménye minősítette a felkészítők gondos, lelkiismeretes, szakszerű munkáját. A verseny nagyszerű hangulatban zajlott, amit már feldobott a megnyitó ünnepélyen bemutatkozó, integrált tanár-diák tánckar produkciója.
Büszkeségtől feszült a mellkasom vendégeink előtt. Ezen a rendezvényen (is) jó volt SO sportigazgatónak lenni. Bocsánat, rosszul fogalmaztam. Helyesbítek: ezen a versenyen (is) jó volt akár sportolónak, akár felkészítőnek, akár sportvezetőnek – bármilyen SO-snak lenni! Egy rendkívüli napot töltöttünk el közös szenvedélyünkkel, a sportolással.”
Dr. Jády György MSOSZ országos sportigazgató

18. görkori

17. görkori

16. görkori

15. görkori