Szállj be Te is!

Kezdőlap » Hírek » Szállj be Te is!

Közzététel dátuma: 2012-02-28.

MSOSZ – SOFI – AISB
2012. február 16.-án Budapesten a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Szállj be Te is! – Get Into It! program keretében a Budapest, XVIII. SOFI (Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény) 120 mentálisan sérült tanulója és a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (Nagykovácsi), AISB -American International School of Budapest 80 diákja és tanárai közös sport és kulturális napot töltöttek együtt.

A két intézmény kapcsolata már 7 éve tart. Nyaranta az amerikai iskola szervez játékos és sport napot. Az integrált programok célja, hogy ép és fogyatékkal élő gyerekek találkozzanak, megismerjék egymást.

Délelőtt több mint 100 diák korcsolyázott együtt a Pesterzsébeti Jégcsarnokban ismerkedve a korcsolyázás alapgyakorlataival. A párokban labdával, karikával együtt játszó ép és sérült gyerekek között a kívülálló semmilyen különbséget nem láthatott. A 2013-as Speciális Olimpia Téli Világjátékára készülő speciális gyorskorcsolyázók és műkorcsolyázók bemutatója nagy sikert aratott.

A SOFI-ban eltöltött közös ebédet kézműves foglalkozás (busó jelmez-, tűzzománc készítés, szövés, gyöngyfűzés, fánk sütés), judo bemutató, közös tánc, az iskola bemutása és beszélgetés követte. A nyelvi problémák leküzdésében a Bp. XVIII. Karinthy Frigyes Kéttannyelvű Gimnázium tanulói segítettek.

Köszönet illeti a programokat szervező, amerikai iskolai tanárainak Andras Valezynek, Marc Lavoienak, a SOFI kollégáknak és a speciális sportolókat a bemutatóra felkészítő MSOSZ szakágvezetőknek, edzőknek: műkorcsolya – Kelemen Zsuzsa, Vas Mária, gyorskorcsolya- Miklósné Malek Erzsébet, judo- Juhász József.
Miklósné Malek Erzsébet – szervező, a SOFI tanára

Vélemény, hozzászólás?